Производителите на спиртни напитки вече се сблъскват със сериозни проблеми в

...
Производителите на спиртни напитки вече се сблъскват със сериозни проблеми в
Коментари Харесай

Сривът във веригите на доставки застигна и производителите на алкохол в Испания

Производителите на спиртни питиета към този момент се сблъскват със сериозни проблеми в Испания, с цел да снабдят клиентите си заради срутва на интернационалната транспортна система. Това въпреки това излага на риск и износа на бранша. Това предизвестява в изявление за Efe изпълнителният шеф на работодателската организация Espirituosos de España (FEBE) Боско Торемоча. Той изрично отхвърля, че очертаващите се дефицити са свързани с увеличение на потреблението на алкохол заради облекчение на рестриктивните мерки след пандемията, написа.

" Не чакаме да възстановим равнищата на продажби от 2019 година до края на идната година или началото на 2023 година Слухът, че има брутално повишаване на потреблението, е погрешен. Това, което има, е недостиг на пазарите и това визира избрани категории и избрани марки, тъй като тази рецесия в интернационалната търговия не визира еднообразно на 100% от бранша ", прецизира Торемоча. 

Данните, с които разполагат работодателите, сочат, че краят на 2021 година е по-добър от този на 2020 година, когато приходите му паднаха с към 30%, но към момента е сред 12 и 15% под данните за оборота за 2019 г.; Миналата година бяха изразходвани 141 милиона литра, когато обичайно трябваше да надвиши 200. 

Директорът на FEBE счита за несвоевременно всяко съпоставяне с 2020 година - година, в която промишлеността на хотелиерството затвори порти за месеци, в която нощният живот на процедура изчезна и в която туризмът беше надълбоко повреден. 

Освен това той предизвестява, че в случай че обстановката продължи, някои компании даже ще видят, че оцеляването им е компрометирано. " Паузата на склад е драма за една компания, макар че в случай че продължи две седмици е по-малко трагично, в сравнение с в случай че продължи три месеца. Но в случай че това отнеме повече време и не можете да изпълнявате поръчки, нямате фактуриране и затова нямате ликвидност ", добави Торемоча. 

Проблемът визира и износа на испанските производители на спиртни питиета, които продават към 40% от продукцията си в чужбина. 

Торемоча приказва за „ коктейл “, при който разноските за морски превоз са смесени (т.нар. цени за товарни транспорти, които скочиха нагоре), възходящата цена на суровините (не единствено съставки, само че също по този начин стъкло, картон или корк) и запушване в митниците (отчасти заради Brexit) като причина за тази световна рецесия. 

" Въпросът не е единствено в нарастването на разноските, а че даже при заплащане не сте сигурни по кое време ще ви го обслужат ", акцентира той. В този смисъл той напомня, че покачването на цените на силата удря и производителите, защото в процеса на филтрация те употребяват главно природен газ. Торемоча напомня, че ситуацията на доста компании (в Испания има към 3800 центъра за произвеждане на спиртни питиета, бел. авт.) към този момент беше внимателно заради въздействието на пандемията върху сметките им, само че и заради страничните резултати, оставени от финансовата рецесия през 2008 г. 

" Потреблението падна доста по време на тази рецесия и ние към момента се опитвахме да се възстановим. През петте години от 2014 до 2019 година бяхме на това равнище, само че без да достигнем предходните равнища на продажби, евентуално заради смяна в навиците на потребителите ", споделя той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР